Најнови Вести

2017-04-25 12:16:24

6 години НУ„Спомен куќа на Тодор Проески...

Почитувани...прочитај повеќе

2017-01-25 10:32:22

Одбележување на роденденот на Тоше 25.01.2017...

https://www.youtube.com/watch?v=XxBvGO2gmiE...прочитај повеќе

Оди кон галерија

Содржини:

За нас

Спомен куќата на Тодор Проески претставува еден грандиозен и уникатен проект со специфична намена и причина за изградба... прочитај повеќе

Тоше Проески

Тодор Проески – Тоше е роден на 25 јануари 1981 година во Прилеп, како второ дете на Никола и Доминика Проески. Основно училиште завршува во Крушево, а...прочитај повеќе

Песна на Раде Шербеџија во чест на Тоше: