Содржини:

Вести

- Отварање - На 25.04.2011 година беше отворена Спомен куќата на Тодор Проески. Во неа се изложени над 350 автентични експонати...

- Награди за најдобро архитектонско дело за 2011 - Спомен куќата на Тодор Проески беше наградена за најдобро архитектонско дело...прочитај повеќе

За нас

Спомен куќата на Тодор Проески претставува еден грандиозен и уникатен проект со специфична намена и причина за изградба... прочитај повеќе

Тоше Проески

Тодор Проески – Тоше е роден на 25 јануари 1981 година во Прилеп, како второ дете на Никола и Доминика Проески. Основно училиште завршува во Крушево, а...прочитај повеќе

Песна на Раде Шербеџија во чест на Тоше:

Оди кон галерија

Цел свет е убав кога си насмеан. Кога си нерасположен, те нервира и сончев ден.

Човекот треба да биде инспириран, и го молам Бога да не ми ја зема инспирацијата за музиката и инспирацијата во животот.

Суштината на животот е да се сака, да имаш некој што те сака, да си сигурен дека те сака и дека е само со тебе.

Човекот мора да остане човек, без оглед на тоа со што се занимава и каков успех постигнал.

Љубовта не е нешто со кое треба да тргуваш. Испрати ја и не очекувај кусур. Не биди себичен.