Вести

25.04.2011

Отворање

На 25.04.2011 година беше отворена Спомен куќата на Тодор Проески. Во неа се изложени над 350 автентични експонати кои ја раскажуваат приказната за детството...прочитај повеќе

2011

Награди за најдобро архитектонско дело за 2011

Спомен куќата на Тодор Проески беше наградена за најдобро архитектонско дело за 2011 година...прочитај повеќе

Роденден на Тоше

25.01.2013

Спомен куќата на Тодор Проески беше средиште на чествувањето и сеќавањето по повод роденденот на Тоше. Требаше да биде неговиот 32-ри роденден, но останаа само сеќавањата и чествување на неговиот талент и неговата оставина за подобар свет, хуманост и добрина.

Прочитај повеќе