70 ГИТАРИ ЗА ТОШЕ - РАБОТИЛНИЦА - КРУШЕВО

 

НУ СПОМЕН КУЌА ТОДОР ПРОЕСКИ

ВО ПЕРИОДОТ ОД 24-26.07 2015 СЕ ОДРЖА ГИТАРСКА РАБОТИЛНИЦА ПОД НАСЛОВ „70 ГИТАРИ ЗА ТОШЕ“ 

ФИНАНСИРАН ОД МИНИСТЕРСТВО ЗА КУЛТУРА НА Р. МАКЕДОНИЈА, А ВО ОРГАНИЗАЦИЈА НА ПРОДУКЦИСКАТА

КУЌА „ТРЕТО УВО“ ОД СКОПЈЕ, ПОД ВОДСТВО НА МАЕСТРО ВЛАТКО СТЕФАНОСКИ КОЈ КАКО МЕНТОР

НЕСЕБИЧНО И НЕУМОРНО ГО ПРЕНЕСЕ ДЕЛ ОД СВОЕТО ЗНАЕЊЕ, УМЕЕЊЕ И ИСКУСТВО НА ПРИСУТНИТЕ МЛАДИ УЧЕСНИЦИ.