Вести

2016-01-24 18:02:32

ОТВОРАЊЕ

На 25.04.2011 година беше отворена Спомен куќата на Тодор Проески. Во неа се изложени над 350 автентични експонати кои ...прочитај повеќе

2016-02-01 22:06:16

Промовирана нова песна на Тоше Проески...

На ден 26.01.2016 беше промовирана нова песна на Тоше Проески на англиски јазик "If you wanna leave me...прочитај повеќе

2016-04-26 13:54:09

ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА 5 ГОДИНИ ОД ПОСТОЕЊЕТО НА НУ...

По повод одбележувањето на 5 години од постоењето на НУ „Спомен куќа Тодор Проески“ Крушево беше одржан ...прочитај повеќе

2016-05-19 10:06:39

Гостување на директорот-Елена Мирчевска на НУ...

https://www.youtube.com/watch?v=3KXOOuGVPRE&list=PLlwU9YFQ1uBBv9Wn8V_81R1-xJtkN_s_o&index=2...прочитај повеќе

2016-06-02 11:03:02

НУ Спомен куќа на Мајка Тереза - Скопје и НУ ...

НУ Спомен куќа на Мајка Тереза - Скопје и НУ Спомен куќа Тодор Проески имаат чест да Ве поканат на отварање на изложбата...прочитај повеќе

2016-06-09 10:44:18

Мајка Тереза вечниот ангел на милосрдието...

На ден 07-06 2016г. се отвори изложба на НУ „Спомен куќа на Мајка Тереза“ од Скопје во НУ „Спомен куќа...прочитај повеќе

2016-06-16 15:52:01

Од 24 до 26 јуни годинава во Спомен куќа на ...

http://www.kultura.gov.mk/index.php/odnosi-so-javnost/novosti/2507-besplatna-muzicka-rabotilnica-so-goran-alacki-vo-...прочитај повеќе

2016-07-27 08:46:09

КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА

КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА ВО ПРЕСРЕТ НА ПРАЗНИКОТ ИЛИНДЕН - 1ви АВГУСТ од 16.30-22.00ч. ВО НУ СПОМЕН КУЌА ТОДОР ПРОЕСКИ ...прочитај повеќе

2016-07-28 13:23:35

Крушево работилница 2016 - краток ...

https://www.youtube.com/watch?v=ZmU5rWRS4c0...прочитај повеќе

2016-10-17 07:31:18

Одбележување на девет години од трагичниот ...

Полагање на цвеќе на вечното почивалиште на нашиот сакан Тоше и пречекување на маратонците кои во негова чест и почит ...прочитај повеќе

2019-07-26 11:58:13

ЈАВЕН ОГЛАС

Врз основа на член 22 став 1 точка 1 и член 23 од Законот за работни односи (,,Службен весник на РМ“ бр.167/15 - ...прочитај повеќе

2016-12-26 09:34:59

Активности во Спомен куќа на Тодор Проески...

СЕРВИСИРАЊЕ НА КЛИМИТЕ...прочитај повеќе

2016-12-29 14:06:49

СРЕЌНА НОВА 2017 И БОЖИЌНИ ПРАЗНИЦИ

*****НУ СПОМЕН КУЌА НА ТОДОР ПРОЕСКИ...прочитај повеќе

2017-01-24 13:17:31

Одбележување на денот на раѓање на нашиот ...

За ова одбележување ќе бидат претставени фотографии од неговите концерти и патувања, средби со обожавателите, кои ќе ...прочитај повеќе

2017-01-25 10:32:22

Одбележување на роденденот на Тоше 25.01.2017...

https://www.youtube.com/watch?v=XxBvGO2gmiE...прочитај повеќе

2017-04-25 12:16:24

6 години НУ„Спомен куќа на Тодор Проески...

Почитувани...прочитај повеќе

2017-05-16 10:45:12

Крушево Workshop 2017

Крушево Workshop 2017 Ви ја претставува музичката работилница за гитара со нашиот виртуоз на гитара Дамјан Пејчиноски. ...прочитај повеќе

2017-06-23 10:21:16

Tретата по ред музичка работилница со Дамјан ...

Со особена чест и задоволство, Ве известуваме дека третата по ред музичка работилница, која се одржа од 20 до 22 јуни, ...прочитај повеќе

2017-12-07 12:32:24

ЕСЕНСКИ ЏЕЗ КАРАВАН

https://m.facebook.com/events/186614325227935/?__mref=mb...прочитај повеќе

2017-12-19 11:50:51

Отворена Изложбата за Тоше во Спомен куќа на ...

18.12.2017прочитај повеќе

2018-03-28 11:38:50

Благодарница од Црвен Крст

Благодарница доделена од општинска организација на „Црвен Крст“ – Крушево по повод денови на ...прочитај повеќе

2018-07-12 13:57:11

Изложба на традиционални влашки носии „...

НУ „Спомен куќа на Тодор Проески“ ве поканува на самостојна изложба на проф. доцент Ванѓа Д. Кузманоска од ...прочитај повеќе

2018-10-12 11:52:57

11ти пат Ултрамаратон Нова Градишка - Крушево...

На 16ти Октомври традиционално по 11ти пат маратонците трчаат во чест на Тоше, оддавајќи му почит према неговото дело и ...прочитај повеќе

2018-10-16 13:47:25

Одбележан 16ти Октомври 2018

ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА 16ти ОКТОМВРИ - промовирана слика на Тоше со негова реална големина за да може посетителите да се ...прочитај повеќе

2018-12-24 12:22:00

Се одржа „Хуманитарна ревија“ на 21.12...

Голема Благодарност на сите учесници, продолжува соработката помеѓу Штипскиот Универзитет „Гоце Делчев“ и НУ...прочитај повеќе

2019-01-18 10:22:46

Одбележување на роденденот на Тоше

Агенда за одбележувањето на роденденот на Тоше...прочитај повеќе

2019-10-21 10:12:32

Светулка Божја

Голема благодарност кон луѓето кои се потрудија за оваа песна да изгледа вака...прочитај повеќе