Благодарница од Црвен Крст

Благодарница доделена од општинска организација на „Црвен Крст“ – Крушево по повод денови на крводарителите.

НУ „Спомен куќа на Тодор Проески“ останува и натаму партнер на црвениот крст, поддржувач и организатор на хуманитарни крводарителски акции.

Поддржуваме, учествуваме и иницираме настани кои се во насока на подигнување на јавната свест за изразување на хуманитарност, солидарност и помош за сите и подобро општество.