Од 24 до 26 јуни годинава во Спомен куќа на Тодор Проески ќе се одржи втората бесплатна работилница за млади музичари, која ќе ја раководи маестро Горан Алачки

http://www.kultura.gov.mk/index.php/odnosi-so-javnost/novosti/2507-besplatna-muzicka-rabotilnica-so-goran-alacki-vo-krusevo

Младите ќе имаат можност три дена да работат со својот ментор, а резултатите од нивната заедничка работа ќе бидат презентирани на завршниот концерт кој ќе се одржи на платото пред Спомен-домот ...