Одбележан 16ти Октомври 2018

ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА 16ти ОКТОМВРИ - промовирана слика на Тоше со негова реална големина за да може посетителите да се фотографираат, одржана работилница на ракотворби со ликот на Тоше и спомен куќата, пречек на ултрамаратонците и полагање на цвеќе на вечното почивалиште на Тоше .